SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (2024)

SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (1)

  • SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (2)Harry Morgan
  • SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (3) 32
  • SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (4)3377
  • SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (5)348

Millie Bobby Brown is vooral bekend om haar uitbraak als telekinetisch kind Elf in 'Stranger Things' van Netflix.

Wie is Millie Bobby Brown?

Millie Bobby Brown, geboren op 19 februari 2004, is een in Spanje geboren Britse actrice. Haar familie verhuisde naar Los Angeles, waar ze delen begon te verdienen in shows als Er was eens in Wonderland en NCIS. Haar grote doorbraak kwam met het debuut in 2016 van de Netflix-slaper Vreemde dingen, waarop zij schittert als de begaafde Elf.

Vroege leven & carrière

Millie Bobby Brown is een in Spanje geboren Britse actrice die op 19 februari 2004 werd geboren. Haar familie verhuisde terug naar het Verenigd Koninkrijk toen Brown vier jaar oud was en verhuisde vervolgens vier jaar later naar Orlando, Florida om een ​​ondernemersbedrijf te starten. Daar werd ze opgemerkt door een talentscout die tegen haar ouders zei: "Ze heeft instincten die je niet kunt onderwijzen."

Bruin's ouders hebben alles opgeofferd & # x2014; verhuizing van hun gezin naar Los Angeles & # x2014; om Brown te zien's acteren dromen komen uit. Binnen drie maanden na verhuizing kreeg Brown de rol van Alice in ABC's Er was eens in Wonderland en kort daarna verscheen ze als Madison O'Donnell in BBC America's indringers. Terwijl Brown werk in kleinere rollen bleef vinden in shows zoalsNCIS, Moderne familie en Anatomie van Gray & # x2019;, ze werd steeds in de steek gelaten voor grotere rollen.

Zonder grote sprong in haar carrière was haar familie zo financieel gespannen dat ze teruggingen naar het Verenigd Koninkrijk om bij een tante te gaan wonen. "Ik was er kapot van. Ik kreeg geen werk. Ik dacht dat ik klaar was", zei Brown in een interview met de Dagelijkse mail.

'Vreemde dingen'

Omdat het er echter somber uitzag, landde Brown een auditie voor Netflix's Vreemde dingen."Ik moest huilen tijdens de auditie. Mijn emoties waren zo rauw, ik raakte hem het park uit", zei ze. Weken later zat Brown in een vliegtuig om te beginnen met filmen in Atlanta.

Gevestigd in een Indiana-stad uit de jaren 80 die wordt bedreigd door paranormale activiteit, Vreemde dingen werd een hit bij de release in 2016 en verdiende een reeks prijzen. Ondertussen werd Brown aangekondigd als een van de breakout-artiesten voor haar rol van Elf, een meisje met telekinetische krachten.

De show'het succes was zodanig dat de primaire acteurs allemaal grote verhogingen scoorden op weg naar de release van juli 2019 van seizoen 3, waarbij Brown naar verluidt evenveel zou verdienen als zijn bekendste ster, Winona Ryder.

SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (6)

Actrice Millie Bobby Brown woont de première van Netflix bij's 'Vreemde dingen' in Mack Sennett Studios op 11 juli 2016 in Los Angeles, Californië. (Foto: David Livingston / Getty Images)

persoonlijk

Eind 2017 begonnen geruchten te wervelen dat Brown uitging met Jacob Sartorius, een Amerikaanse zanger die zijn carrière lanceerde door populaire clips op Musical.ly te posten. Het jonge paar bevestigde hun relatie met lieve berichten die aan elkaar waren gericht via Instagram op Valentine's Dag 2018, maar een paar maanden later uit elkaar gegaan in juli 2018.

In april 2018 was de 14-jarige Brown de jongste persoon die werd genoemd Tijd's 100 meest invloedrijke lijst. Acteur Aaron Paul schreef over haar opname in de speciale groep en herinnerde zich hoe hij verbijsterd was door Brown's wijsheid en perspectief bij het ontmoeten van haar, het gevoel dat hij met een toekomstige leider sprak. "Misschien dat's waarom zij'is zo'n buitengewone acteur, "schreef hij." Ze begrijpt op een of andere manier de menselijke ervaring alsof ze het al duizend jaar heeft geleefd. "

Ondertussen kreeg de ongelukkige meme #takedownmilliebobbybrown stoom op sociale media. Beginnend met een gebruiker die Brown ervan beschuldigde haar hijab af te trekken en erop te stampen, ging de draad een eigen leven leiden toen mensen overdreven verhalen doorbrachten van de actrice die hen aanviel terwijl ze expletieve gevulde hom*ofobe opmerkingen afleverden. Brown heeft uiteindelijk haar Twitter-account in juni 2018 gedeactiveerd.

Feiten controleren

We streven naar nauwkeurigheid en eerlijkheid. Neem contact met ons op als u iets ziet dat er niet goed uitziet!

Citatie-informatie

Artikel titel

Millie Bobby Brown Biography

Auteur

Biography.com-editors

website naam

De website Biography.com

URL

https://www.biography.com/actor/millie-bobby-brown

Toegangsdatum

Uitgeverij

A&E Televisienetwerken

Laatst bijgewerkt

4 juli 2019

Oorspronkelijke publicatiedatum

30 september 2016

    Meld u aan voor de Biography-nieuwsbrief om verhalen te ontvangen over de mensen die onze wereld hebben gevormd en de verhalen die hun leven hebben gevormd.

    SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (7)Persoon

    Melanie Brown

    Melanie Brown, ook bekend als "Mel B", was eerder bekend als "Scary Spice", een lid van de Britse Britse popgroep Spice Girls.

    • (1975-)
    SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (8)Persoon

    Molly Brown

    Filantroop en activist Molly Brown stond vooral bekend om haar sociale welzijnswerk ten behoeve van vrouwen, kinderen en werknemers. Ze was ook een overlevende van het zinken van de 'Titanic'.

    • (1867-1932)
    SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (9)Persoon

    Linda Brown

    Linda Brown, het kind in het centrum van de zaak Brown versus Board of Education Supreme Court van 1954, is overleden. De zaak ontmantelde federale onderwijswetten die gescheiden scholen voor zwart-witte studenten toelieten, hoewel Brown nooit de kans kreeg om niet-gescheiden school te bezoeken.

    • (1942-2018)
    SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (10)Persoon

    Louise Brown

    Louise Brown staat bekend als 's werelds eerste "reageerbuisbaby", bedacht door in-vitrofertilisatie (IVF).

    • (1978-)
    SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (11)Persoon

    Bobby Brown

    Zanger Bobby Brown, bekend van hits als 'Don't Be Cruel' en 'Humpin' Around ', is ook beroemd om zijn onrustige huwelijk met Whitney Houston.

    • (1969-)
    SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (12)Persoon

    John Brown

    John Brown was een 19e-eeuwse militante abolitionist bekend om zijn inval op Harpers Ferry in 1859.

    • (1800-1859)
    SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (13)Persoon

    Jim Brown

    Jim Brown is een recordhouder, voormalige NFL-fullback die is gekozen in de Hall of Fame van zijn sport en ook heeft gewerkt als model- en filmacteur.

    • (1936-)
    SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (14)Persoon

    Alton Brown

    Alton Brown is het best bekend als een beroemde chef-kok, bestsellerauteur en bekroonde Food Network-ster.

    • (1962-)
    SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (15)Persoon

    James Brown

    James Brown, de 'Godfather of Soul', was een productieve zanger, songwriter en bandleider, evenals een van de meest iconische figuren in funk- en soulmuziek van 1956 tot 2006.

    • (1933-2006)
    Bezig met laden ... Meer bekijken
    SwashVillage | Millie Bobby Brown Biography (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Melvina Ondricka

    Last Updated:

    Views: 6176

    Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

    Reviews: 95% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Melvina Ondricka

    Birthday: 2000-12-23

    Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

    Phone: +636383657021

    Job: Dynamic Government Specialist

    Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

    Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.